Varför innehåller er kvarg alla de olika ingredienserna?
Hej testade precis kvarg med smak av vanilj men blev förvånad av innehållet.
”inget tillsatt socker”- men ni lägger i sötningsmedel? Förtjockningsmedel - varför då? Citronjuice - för att få vaniljsmak? Och sen så klart lite vanilj / eller om det nu är aromer mest ? Varför vilseleda konsumenter med massa hittepå? Trist utveckling.
”inget tillsatt socker”- men ni lägger i sötningsmedel? Förtjockningsmedel - varför då? Citronjuice - för att få vaniljsmak? Och sen så klart lite vanilj / eller om det nu är aromer mest ? Varför vilseleda konsumenter med massa hittepå? Trist utveckling.
Följ inlägget
1
följare
Tack för att du skriver till oss. Du har rätt i att vi inte har något tillsatt socker, och det är för att våra konsumenter uppskattar en produkt med lågt energiinnehåll med hög proteinhalt. För att få till smakprofilen vi vill ha använder vi sötningsmedel i de flesta produkter. Vill man inte ha sötningsmedel finns det andra alternativ i vårt sortiment, bland annat vår kvargyoghurt i olika smaker som innehåller socker eller vår naturella kvarg som varken innehåller socker eller sötningsmedel.
Förtjockningsmedel används för att kunna blanda vår smaksättning med kvargen utan att de separerar, likt hur du använder pektin när du gör egen sylt.
Citronsyra används för syretillsättning och för att få till den smakprofil vi är ute efter. Vaniljsmaken kommer från naturligt vaniljarom - det vill säga från äkta vanilj.
Att tillverka produkter som kvarg med olika smakprofiler kan vara en komplicerad process och alla våra ingredienser finns där av en anledning.
Vänliga hälsningar,
Daniel