Sötningsmedel

Hej!
Jag gillar verkligen kvarg och särskilt de smaksatta varianterna. Dessvärre är det sötningsmedel i nästan alla varianter, varför?jag tycker sötningsmedel smakar vedervärdigt och det äe ingen nyhet att aspartam och andra sötningsmedel har negativa effekter på hälsan. Nu har dessutom WHO klassat aspartam som.cancerframkallande. Miljöeffekterna vid framställning av sötningsmedel är inte eller särskilt bra.

Min fråga är, varför måste produkterna sötas så mycket oxh varför gör ni knte det med vanligt socker isåfall. Tar ni hänsyn till de negativa miljöeffekter som sötningsmedelsframställning har k ert hållbarhetsarbete?
Lina

Kommentarer

  • Hej Lina,

    Tack för att du skriver till oss och vad kul att du gillar vår kvarg!

    Matsäkerhet är en högst prioriterad fråga för oss. De ingredienser som vi använder är godkända tillsatser både i EU:s regelverk och Svenska Livsmedelsverket. Aspartams säkerhet har tidigare bekräftats genom omfattande vetenskapliga utvärderingar av globala riskbedömningsorgan (JECFA) och i EU har EFSA fastställt att aspartam är säkert för konsumtion. Vi följer WHO:s rapportering om aspartam noggrant. Beteckningen "möjlig cancerogen" tar ingen hänsyn till mängden man konsumerar - rapporten hävdar alltså inte att livsmedel som innehåller aspartam ökar risken för cancer.

    Då det gäller kvarg vill konsumenten ofta ha en produkt som är rik på protein men med så lite sockerarter som möjligt. Vi har också kvargprodukter där smaksättningen är socker och inte sötningsmedel, till exempel Lindahls kvargyoghurt vanilj och jordgubb. Troligtvis kommer vi även i framtiden att fortsätta utveckla nya produkter med olika alternativ av sötning.

    Jag önskar dig en fin dag!

    Med vänliga hälsning,
    Daniel
    Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.