Salakis Yoghurt grundbas

Hej!
Jag tycker er Salakis turkiska yoghurt är bäst i världen. Tyvärr finns den inte där jag är utomlands. Är det öppen information vad för yoghurt starter bakterie ni använder så jag kan göra hemma?
Christopher

Kommentarer

  • Hej Christopher,

    Vad roligt att du tycker om vår yoghurt! I vår turkiska yoghurt finns dessa stammar:
    • Lactobacillus bulgaricus
    • Streptococcus thermophilus
    Lycka till!

    Vänliga hälsningar,
    Daniel
  • Tack så jätte mycket!

    Får se om jag kan hitta dessa i någon slags naturlig form ungefär som chilis kan göra en yoghurt starter.

    mvh,
    Christopher
    Christopher
  • Hej
    Jag undrar om det är samma bakteriekulturer i den turkiska och grekiska yoghurten och om yoghurten är pastöriserad innan de är tillsatta.

    Tack på förhand
    Hälsningar Mathilda
    Mathilda Severinson
  • Hej Mathilda,

    Tack för du kontaktar oss!

    Det är samma bakteriekultur i den turkiska och grekiska yoghurten. Mjölken är pastöriserad innan bakteriekulturen tillsätts.

    Önskar dig en fin dag!

    Vänligen,
    Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.