Lussebullar med Kvarg

Lucia är på intågande och vad passar då bättre än att bjuda på nygräddade Lussebullar?

ca. 40 st.

INGREDIENSER

  • 50 g jäst150 g smör
  • 2 påsar saffran
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kvarg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 16-17 dl vetemjöl
  • Russin
  • Ägg till pensling

GÖR SÅ HÄR

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölk, saffran och kvarg och värm till högst 37 grader.

Smula jästen i en degbunke och häll degspadet över. Rör om tills jästen löser sig.

Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet under omrörning. Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från bunkens kant. Tillsätt mera mjöl om så behövs. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.

Baka ut degen till lussekatter. Lägg dem på smorda bakplåtar och garnera med russin. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 20-30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispade ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt svalna under bakduk.




Hanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.