Kvarg och träning!
För att uppnå bästa tänkbara resultat av din träning är det självklart viktigt att äta rätt!
Vitaminer, fett, kolhydrater och en rad andra ämnen behövs för att du ska hålla dig frisk och orka. Och naturligtvis, det vi pratar om här, protein är helt avgörande för cellernas uppbyggnad och bildandet av hormoner, enzymer och delar av immunförsvaret.
Man hittar protein i animaliska livsmedel som kött, mjölk, fisk och ägg och vegetabiliska livsmedel som ärtor, bönor och spannmål. Proteinet från kött- och mejeriprodukter innehåller alla de essentiella aminosyrorna, där mjölkprodukter har den bästa sammansättningen av aminosyror, d v s den som mest liknar den vi har i kroppen.
Kvarg är en produkt som görs av mjölk som syras med mjölksyrabakterier. När mjölken koagulerar kan man skilja den flytande delen, vasslen, från ostmassan, kvargen. Därefter silas massan för att bli slät.
Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Detta och den låga fett halten gör kvarg till ett perfekt mellanmål för dig som tränar. Och passar minst lika bra i desserter och bakning.
Vår kvarg finns naturell och i smaksatta varianter, med och utan tillsatt socker.
Borttagen kommentar