Innehåller kvarg probiotika?

Hej!
Jag undrar om kvarg en innehåller probiotika (lactobacillus) och i så fall vilken/vilka? ☺️

Tänkte så jag äter rätt produkter för tarmfloran!
Charlotta Hyvönen

Kommentarer

  • Hej Charlotta,

    Tack för att du kontaktar oss.

    Kvarg är tillverkad av syrad skummjölk. Den är syrad med olika stammar lactobaciller som t.ex. Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Acidophilus och Lactobacillus Bulgaricus. Dessa är av samma typ som finns i yoghurt.

    Jag önskar dig en fin dag!

    Med vänlig hälsning,
    Daniel
    Daniel
  • En del produkter på syrad mjölk är utmärkta med probiotika. Betyder det att de är extra rika på probiotika?
    En annan fråga är: hur bio-tillgänglig är denna probiotika i mat för oss. Eller är det bättre med pilller??
    Vera
  • Hej Vera,

    Det finns ingen exakt definition om vilka bakterier som är probiotiska. Men det anses allmänt att mjölksyrabakterier är mer eller mindre nyttiga. I våra syrade produkter finns olika mjölksyrabakterier som till exempel Lactobacilus Acidophilus, Streptoccocus Thermofilus och bifidobakterier. Det är inte tillåtet att göra hälsopåstående om probiotiska bakterier även om det är allmänt vedertaget att de är bra för oss. Generellt är det alltid bättre att få sig såväl mjölksyrabakterier som vitaminer och mineraler naturligt genom kosten än genom kosttillskott.

    Önskar dig en fin helg!

    Med vänlig hälsning,

    Jeanette
  • Men varför skriver bara VISSA producenter ut Lactobacilus Acidophilus på VISSA yogurt?
     (T ex Valio yoghurt) Låter som det skulle finnas i alla syrade produkter.
    Vera
  • Hej igen Vera,

    Jag kan tyvärr inte svara på hur andra producenter tänker med sin märkning på produkt.

    Med vänlig hälsning,

    Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.