Tack för din fråga! Kalcium i mjölk finns dels bundet till proteinet, dels löst i vattenfasen. Då den syrade skummjölken koncentreras kommer därför kalciumet att hamna i både kvargen och i kvargvasslen. När vi analyserat kalcium i kvarg har vi hamnat på 120-160 mg per 100 g.
Vår kvarg innehåller naturligt kalcium, precis som mjölk men vi har valt att inte deklarera det på förpackningen eftersom det inte är ett obligatoriskt näringsämne enligt livsmedelslagstiftningen.
Vi är väldigt tacksamma för din feedback och Lindahls kvarg kommer snart att få en ny design, då kommer vi förmodligen att börja deklarera kalcium.
Tack för din fråga! Kalcium i mjölk finns dels bundet till proteinet, dels löst i vattenfasen. Då den syrade skummjölken koncentreras kommer därför kalciumet att hamna i både kvargen och i kvargvasslen. När vi analyserat kalcium i kvarg har vi hamnat på 120-160 mg per 100 g.
Vänligen,
Varför står det inte på burken att det innehåller kalcium? Jag måste hålla koll på mitt kalciumintag.
Tack för din fråga!
Vår kvarg innehåller naturligt kalcium, precis som mjölk men vi har valt att inte deklarera det på förpackningen eftersom det inte är ett obligatoriskt näringsämne enligt livsmedelslagstiftningen.
Vi är väldigt tacksamma för din feedback och Lindahls kvarg kommer snart att få en ny design, då kommer vi förmodligen att börja deklarera kalcium.
Trevlig helg!
Med vänlig hälsning,