Kalcium i kvarg

Innehåller er kvarg kalcium? Om ja, hur mycket innehåller den per 100g? 🙂
Josefin

Kommentarer

  • Hej Josefine,

    Tack för din fråga! Kalcium i mjölk finns dels bundet till proteinet, dels löst i vattenfasen. Då den syrade skummjölken koncentreras kommer därför kalciumet att hamna i både kvargen och i kvargvasslen. När vi analyserat kalcium i kvarg har vi hamnat på 120-160 mg per 100 g.

    Vänligen,
    Daniel
  • Hej
    Varför står det inte på burken att det innehåller kalcium? Jag måste hålla koll på mitt kalciumintag.
    Helena
  • Hej Helena,

    Tack för din fråga!

    Vår kvarg innehåller naturligt kalcium, precis som mjölk men vi har valt att inte deklarera det på förpackningen eftersom det inte är ett obligatoriskt näringsämne enligt livsmedelslagstiftningen.

    Vi är väldigt tacksamma för din feedback och Lindahls kvarg kommer snart att få en ny design, då kommer vi förmodligen att börja deklarera kalcium.

    Trevlig helg!

    Med vänlig hälsning,
    Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.