Vad skiljer de olika yoghurtsorterna åt?

All yoghurt innehåller kulturerna Steptococcus Thermophilus och Lactobacillus Bulgaricus. 
Det är dessa kulturer som gör en yoghurt till en yoghurt. 
Beroende på vilken gren av dessa bakteriestammar som används får man olika egenskaper i yoghurten.


Turkisk yoghurt 10%: mild med en behaglig syra. En allroundyoghurt som passar lika bra naturell till färska bär, som till kalla krämiga såser.
                                        

Grekisk yoghurt 10%: frisk, något syrligare än Turkisk yoghurt. Perfekt i desserter, tzatziki och till frukosten. 
                                         

Rysk yoghurt 17%: lyxigt krämig men med yoghurtens friska syra. Perfekt istället för crème fraiche, grädde och smetana, då den har likvärdiga kokegenskaper men är betydligt magrare.
                                         
Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.